Защо сребърните ми бижута стават черни? 


Не, това не означава, че бижутата ви не са качествени, или че не са истинско сребро. Ако сребърните ви бижута са променили цвета си, или са станали черни, то те са се оксидирали. Оксидацията, наричана още потъмняване, е естествен процес, през който преминават бижутата ви. Този процес е резултат от реакцията между метала и синтетичните химикали във въздуха и върху кожата ви. Различните типове кожа влияят на потъмняването на бижутата по различен начин. Потъмняването също се влияе и от потенето. Именно за това, има хора, които с години носят едни и същи бижута без да потъмнеят, и други, които носят същите бижута и в рамките на седмица те стават черни. 


Защо среброто се оксидира? – Причините са много и някои неща могат да забързат процеса. Ето и най-честите причини:


Козметика

Козметични продукти като лосиони за тяло, парфюми, лак за коса и грим в повечето случаи съдържат компоненти, които допринасят за бързото потъмняване на сребърните бижута. За да предотвратите това е добре да слагате бижутата си на чиста кожа и да избягвате допира на бижутата до въпросните продукти. 


Влага

Влажността на кожата и във въздуха също си взаимодейства със сребърните ви бижута, причинявайки промяна в цвета. За това, ние ви препоръчваме да махате бижутата си преди къпане, тренировка или посещение на SPA центъра.